Vi oplever, at elbilsopladere er et tema på mange generalforsamlinger rundt om i boligforeningerne. Desværre er det ofte også en beslutning, der bliver udskudt eller i bedste fald arbejdet videre med i en arbejdsgruppe, fordi det er et mindretal, der har behovet og mange forventer, at det er en stor investering, der også rammer de beboere, der ikke har eller forventer at få en elbil.
Netop for at gøre beslutningen nem, har vi fjernet etableringsomkostningen ved at få en elbilsladeløsning. Derudover så deler vi også overskuddet fra vores ladere, så hele foreningen får glæde af at have stillet deres ejendom til rådighed for elbilsejerne og den grønne omstilling.
Nedenfor har vi svaret på de fleste spørgsmål, der typisk opstår ved en generalforsamling, ligesom vi har lavet en guide, der gør det super let at opstille forslaget til Generalforsamlingen på en måde, der øger chancen for en fuld accept i foreningen.
Disclaimer: Da Elbys standardløsning er uden opstartsomkostning, vil den ofte kunne vedtages af bestyrelsen uden at skulle forbi en generalforsamling.
Elby tilbyder jer ladeløsningen gratis. En standardinstallation består af vores lader,installation i væg og fortov, 10 meter kabelarbejde, tilslutning til måler og alt det praktiske, tilladelser mv. Alt derudover vil være mod betaling, men kun til direkte kostpris.
Ja! Elbys elbilslader kan, som den eneste på markedet, installeres i facaden af bygningen.Derved laves installationen på privat grund og kræver ingen tilladelser. Den kan dog stadig betjene offentlige parkeringspladser, hvis der er mindre end 3 meter hen til parkeringspladsen. Til det installerer vi vores unikke fortovsskinne.
Som udgangspunkt nej. Vi tror på, at vi er i en grøn omstillingsfase, hvor mange af os skifter fra fossil- til elbil, men også skal kunne få en hverdag til at gå op uden at genere hinanden. Vi kan dog søge om at dedikere offentlige parkeringspladser til elbilsopladning, hvis I ønsker det som forening.
Pt. kører vi med en fast pris uanset hvornår du lader. Det er blandt de billigste lade priser for offentlig opladning. Vi vil dog gerne støtte op om at belaste el-nettet mindst muligt og vi forventer derfor at kunne tilbyde “Smart-pricing” inden for nærmeste fremtid hvor priserne vil variere i løbet af dagen. Når det sker vil det koste det samme i løbet af dagen som i dag, være noget billigere at lade om natten og lidt dyrere at lade i koge-zonerne (7-9 og 17-21). Smart-pricig er både godt for miljø, elnet og pengepungen.
Nej, som en del af vores installation opsætter vi en dedikeret elmåler. Så er der ikke tvivl om, hvem der har brugt hvilken strøm og I vil ikke have noget administrativt arbejde.Derudover har vi markedets måske mest attraktive aftale, som vi kan sikre, kan komme jer til gode, ved at vi kan tilbyde attraktive ladepriser.
Nej, samlet set skal viceværten/et medlem af bestyrelsen bruge 3 x 30 minutter: Vise os lidt rundt i bygningen og vise os de elektriske installationer. Kigge aftaledokumenterne igennem. Lukke os ind på selve installationsdagen
Nej, skinnen er lavet så den efter installation ligger under fortovets overflade. Den lille revne i skinnens låg svarer til afstanden mellem brosten. Den er godkendt til brug i hele Københavns kommune. Skulle I, mod forventning, en dag ønske at fjerne Elbys løsning,kan skinnen tages op og flisen vendes om og så vil den stadig være stabil og holdbar.Hvad kan vores forening forvente at tjene?Som tommelfingerregel vil vi gå efter at installere steder, hvor vi forventer, at man indenfor en årrække kan tjene 3-6.000 kr/året pr. ladeudtag. Data viser dog, at det først er, når der er let adgang til ladeudtag, at folk skifter deres næste bil til en elbil. Derfor kan der være områder, hvor det går hurtigere og andre områder, hvor det går langsommere.